+45 46 42 35 50
Info@granlydiesel.com
Hamilton

Distributør af Waterjet´s fra HamiltonJet

Granly Diesel har udvidet udvalget af fremdriftsprodukter til marineindustrien til også at indbefatte waterjets. Granly Diesel, der er en del af Granly Gruppen, kan således nu knytte newzealandske Hamilton Jet til porteføljen af agenturer, der i forvejen består af marinemotorer fra Cummins, Kubota og Beta Marine.

Vi har reelt arbejdet med deres produkter i en del år allerede, da vi gennem tiden har udført mange serviceopgaver på Kystredningstjenestens fartøjer og på en række af Søværnets små fartøjer, der alle er udrustede med waterjets fra Hamilton.

Derfor er vi også meget stolte over nu at være udnævnt til distributør af deres produkter, det betragter vi da som en cadeau, siger Preben Vogt, vicedirektør i Granly Diesel til Søfart.

Preben Vogt oplyser, at agenturet gælder Danmark, Færøerne og Grønland – og består af hele Hamilton Jets katalog. Det vil sige fra store waterjets på 7.000 kW, der typisk anvendes på større hurtigfærger eller større militærfartøjer helt ned til de mindste på kun 100 kW.

Danmark er et ganske interessant marked, også for nysalg af waterjets. Her tænker jeg først og fremmest på Danmarks centrale position på CTV-markedet (crew transfer-fartøjer til offshore vind, Red.). Waterjets har hidtil ikke været særligt udbredt dér, men der er noget, jeg tror får større udbredelse i kommende generationer af mindre fartøjer til vindmøllebranchen. Og så har vi jo også flere værfter i Danmark der er meget innovativ indenfor udvikling af små specialfartøjer, der alle baseret sig på waterjet-fremdrivning, siger Preben Vogt.

Granly Diesel har allerede lavet en selvstændig salgs- og servicedivision til produkterne fra Hamilton Jet, og per 1. januar 2019 er Michael Johansson ansat til at skulle stå i spidsen for salget af Hamiltonjet. Michael er et kendt ansat i marine branchen idet han kommer fra en stilling som salgschef hos ZF Danmark.

Vi har vurderet, at det er vigtigt at udskille HamiltonJet salget fra vores motorer afdelinger. Det skal være sådan, at vores kunder kan kontakte os og kun få en snak om Waterjets, når de er i dialog med os om deres projekter. Derudover er der også et godt stykke af vejen tale om et selvstændigt marked, slutter Preben Vogt.